Šarović ogorčen: Narodna skupština i Vlada RS pretvoreni u najobičniji izvršni organ jednog čovjeka

asdasd
Pretvorena je u Izvršitelja koji donosi odluke, koje opet - najčešće krše upravo oni po čijem su naređenju donesene, ističe Šarović

Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, oglasio se na Facebooku gdje je uputio kritiku na službu Narodne skupštine RS. 

- Čemu služi Narodna skupština Republike Srpske, ako neko jednom rečenicom, samo iz njemu znanih interesa, može poništiti tek predložen zakon o fiskalizaciji i najaviti da advokati, za razliku od ostalih obveznika, neće morati imati fiskalne kase samo zato „jer on tako kaže?! - pita se Šarović.

Pretvorena u običnog izvršitelja

- Najveće zakonodavno tijelo, prvi stub vlasti u svakoj državi i „hram demokratije“, Narodna skupština RS, pretvorena je u najobičniji izvršni organ jednog čovjeka.

Pretvorena je u Izvršitelja koji donosi odluke, koje opet - najčešće krše upravo oni po čijem su naređenju donesene. Izvršitelja, koji samo čeka da im se naredi da donesu nove odluke kojima će opet poništiti svoje, ranije denesene. I koje su najčešće u potpunoj koliziji - naglašava Šarović.
 

Vlada RS radi kako Dodik naredi

Lider SDS-a piše je slično i sa Vladom RS koja radi ono što joj, u pauzama između drugih političkih aktivnosti, naredi predsjednik vladajuće partije, odnosno prvi čovjek SNSD-a Milorad Dodik.

- Njena neaktivnost i nebitnost prevazišla je i najgora očekivanja od ovakve strukture. Кoliko bi, uopšte, u bilo kakvoj anketi prosječan stanovnik Republike Srpske znao nabrojati imena ministara? Da li bi znao više od pet? A govorimo o onima čiji je glavni zadatak, ili bi bar trebao biti - da brinu o građanima i njihovim interesima - poručio je Šarović.