Šehić pred potpisom, Željezničar neće profitirati

Kako sada stvari svoje dva standardna bh. reprezentativca koji su prošli školu Plavih će promijeniti sredinu, ali Željezničar ovaj neće profitirati od toga.

Edin Džeko će najverovatnije ostati u italijanskoj Seriji A, dok će i Ibrahim Šehić i dalje braniti u turskoj Superligi. A FIFA pravilnik je jasan, kada se transfer realizuje između klubova iz istog Saveza onda se ne isplaćuje novac na ime fonda solidarnosti...

I dok je Džeko već sedmicama na korak od Intera, Šehić se nalazi pred potpisom za Gazisehir Gaziantep navode pojedini turski mediji.

Gazisehir Gaziantep je izborio plasman u društvo najboljih kroz razigravanje te se želi stabilizovati u eliti turskog fudbala.

Cilj je angažovati nekoliko iskusnih igrača, a na listi želja se nalazi i Šehić koji je u minuloj sezoni branio veoma dobro u Erzurumsporu, prenosi Sportsport.

Iskuni čuvar mreže je za Erzurumspor vezan do ljeta 2020. godine, a pregovori između klubova već traju...

Gaziantep pi mogao postati treći klub u Turskoj za Šehića jer osim za Erzurumspor branio i za Mersin. Jedan dio karijere proveo je i u Azerbejdžanu gdje je bio član Qarabaga.

Inače, osim novog superligaša za Šehića je zainteresovano još nekoliko klubova, prije svih Kasimpaša.