Senat Univerziteta u Bihaću: Ako se epidemiološko stanje pogorša moglo bi doći i do potpunog prelaska na online nastavu

.
BIHAĆ, 26. marta - Najviše zanimanja članova Senata uzela je tema redefinisanja procesa nastave, odnosno njen prelazak na online vid. Ukoliko ne dođe do pogoršanja situacije, dio nastave tačnije 70 % bi za sada trebao da bude održavan normalno u učionicama, nakon što to potvrdi i Ministarstvo obrazovanja USK.

S obzirom da se radi o naredbama Federalnog kriznog štaba, Senat je odlučio da sačeka sa primjenom ove odluke, te su je uputili Ministarstvu obrazovanja na razmatranje i prethodnu saglasnost. Ukoliko i kada im stigne saglasnost, već dan kasnije bi krenuli sa primjenom odnosno takvim vidom nastave. Ako se epidemiološko stanje pogorša, moglo bi doći i do potpunog prelaska na online nastavu.

 

Pored uobičajenih tačaka koje se vežu za izbore u zvanje nastavnika i saradnika, odluka o raspisivanju konkursa, na ovoj sjednici su se našli i materijali koji se vezuju za status studenata imatrikulanata koji nisu okončali svoje školovanje, pa im je postavljen kao krajnji rok završetka akademska 2021/22 godina. Utvrđen je i plan promotivnih aktivnosti u pripremi za predstojeću akademsku godinu i upis studenata u nove generacije.