Šepić: Pozivamo EU da hitno u svoje članstvo primi Ukrajinu i BiH

sadf

Situacija u Ukrajini i dešavanja na globalnom nivou pokrenula su i ujedinila mnoge javne ličnosti u nastojanju da EU i slobodni svijet ojača u odnosu na okupacije, sukobe i moguće invazije koje silom mijenjaju pozicije suverenih zemalja.

Lider Nezavisnog bloka i jedan od čelnika Koalicije Država Senad Šepić, pozvao je čelnike Evropske unije da ovu situaciju iskoriste i donesu odluke da hitno u članstvo prime Ukrajinu, ali i Bosnu i Hercegovinu… Pročitajte njegovu izjavu u cjelosti:

“Ovo je vrijeme kada se vodi kobna borba za demokraciju, mir, stabilnost i vrijednosti slobodnog svijeta i kada se ne smije dopustiti da sila i strah prevladaju.

Europska unija mora shvatiti da se njezine vrijednosti danas najviše brane u Ukrajini, ali i na Zapadnom Balkanu, te u Bosni i Hercegovini.

Zato, pozivam lidere EU i brojne prijatelje širom Evrope da podrže i hitno u članstvo Ukrajine i Bosne i Hercegovine i drugih zemalja zapadnog Balkana koje su bez rezerve stale uz slobodni svijet i protiv zanimanje.

To bi bio najbolji potez koji sada mogu i trebaju napraviti.” - napisao je na svome zvaničnom profilu Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka i bivši predsjedavajući Delegacije BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope.