Šestogodišnjak upucao učiteljicu u Virdžiniji: Svemu prethodila svađa, ne zna se kako je došao do oružja

.
Policija je odbila da opiše šta je dovelo do svađe ili bilo koje druge detalje o tome šta se dogodilo u učionici

 

Učiteljica iz Virdžinije koju je upucao šestogodišnji učenik poznata je po tome što je vrlo vrijedna, odana svojim učenicima i veoma entuzijastična kada je u pitanju posao kojim se bavi, izjavile su njene kolege i gradski zvaničnici, prenosi AP.

Džon Elej III (John Eley), bivši član Newport News školskog odbora, identificirao je učiteljicu prvog razreda kao 25-godišnji Ebi Zverner (Abby Zwerner). Zverner je upucana u petak u osnovnoj školi Richneck, saopćile su vlasti.

Učiteljica u stabilnom stanju

Ubrzo nakon pucnjave, policija je rekla da je Zverner zadobila povrede opasne po život, ali da se njeno zdravstveno stanje poboljšalo i da je u lokalnoj bolnici u stabilnom stanju.

Elej i drugi gradski zvaničnici sastali su se u petak sa nastavnicima i direktorom škole, a kasnije su otišli u bolnicu, gdje su se sastali sa članovima Zvernerine porodice, uključujući nekoliko njenih rodica koje su također učiteljice.

- Svi su u porodici učitelji i rekli su da je uzbuđena što radi taj posao - rekao je Elej, koji je nedavno izabran u Gradsko vijeće Newport Newsa.

Sindi Hurst (Cindy) je rekla da je njena osmogodišnja unuka još uvijek uznemirena zbog pucnjave. Ona je bila u Zvernerinom razredu prošle godine i rekla je svojoj baki da je odlična učiteljica.

Šestogodišnjak planirao pucnjavu

Šef policije Stiv Dru (Steve Drew) rekao je da je dječak pucao i ranio učiteljicu iz pištolja u učionici prvog razreda. Kasnije je priveden u policiju. 

Dru je rekao da pucnjava nije bila slučajna i da je bila dio svađe. Nijedan učenik nije povrijeđen.

Policija je odbila da opiše šta je dovelo do svađe ili bilo koje druge detalje o tome šta se dogodilo u učionici, pozivajući se na istragu koja je u toku. Također su odbili da kažu kako je dječak došao do pištolja ili ko je vlasnik oružja.