Sjednice radnih tijela Skupštine USK, vakcinacija starijih osoba iz populacije iznad 70 godina

asd
Od najavljenih događaja izdvojili smo informacije o zasjedanju skupštinskih tijela pred sutrašnju sjednicu kantonalne zakonodavne vlasti i vakcinaciji osoba starijih od 70 godina u Bihaću...

Uoči sjednice Skupštine USK-a zasjedat će Komisija za poljoprivredu i Komisija izbor i imenovanja. Članovi ovih radnih tijela razmatrat će materijale iz njihovog djelokruga.

Tako će Komisija za izbor donijeti prijedlog odluke o imenovanju predsjedavajućeg komisije za koncesije te odlučiti o provođenju intervjua u postupku izbora članova Odbora za žalbe javnosti. Sjednica Skupštine biti će održana sutra, a u njenom dnevnom redu je 13 tačaka, među kojima dva zakona, Strategija razvoja kantona, te programski i finansijski planovi nekoliko kantonalnih institucija.

U zgradi Kulturnog centra u Bihaću od danas će se vršiti vakcinacija bez naručivanja za starije građane iznad 70 godina, za populaciju iznad 70 godina - pacijente koji se liječe od karcinoma, za one sa transplantiranim organom i hemodijalizne pacijente.

Proces vakcinacije provoditi će se svaki dan u vremenu od 8 do 14 sati.