Skandal u Zagrebu: Pojavili se snimci tučnjave profesora i učenika na času

M

U Mašinskoj tehničkoj školi Frana Bošnjakovića u Zagrebu desila se tučnjava učenika i nastavnika tokom časa, koju su drugi učenici snimili, javlja Index.hr.

Index raspolaže uznemirujućim snimkom koji iz tog razloga nije objavio, a na kojem se vidi kako u razredu učenik s mobilnim telefonom u rukama dolazi do profesora koji sjedi za svojim stolom i prilazi mu vrlo blizu. Profesor pokušava da ga odmakne od sebe i odguruje ga, a sve rezultira uzajamnim hrvanjem pred školskom tablom.

Predmetima udarao učenika

U jednom trenutku profesor završava leđima naslonjen na komodu iz koje uzima neki predmet i njime udara učenika po glavi. Profesor pritom pada na pod.

Nakon što ustane, učenik ga odguruje na televizor i profesor ponovo pokušava da ga udari predmetom. Tu se uključuju još dvojica učenika koji hvataju profesora za ruke, a jedan od njih na profesora gura učenika koji se s njim sukobio.

On nakon nekoliko sekundi uspijeva da im se izmakne, uzima drugi predmet s komode i još jednom udara učenika. U tom trenutku se uključuje još učenika koji odvajaju profesora i učenika i sukob se smiruje.

Neki učenici su obračun snimali, neki su se smijali, ali nekoliko njih je ipak pomoglo da se razdvoje profesor i učenik.

Profesor će dobiti otkaz

Direktorica škole u odgovoru Indexu rekla je da će profesor dobiti otkaz, ali nije odgovorila na pitanje hoće li sankcije snositi i učenici.

- U navedenom slučaju škola je postupila prema protokolima, o događaju obavijestila sve nadležne institucije, uključujući i policiju, te su njihova postupanja u toku. Detalje slučaja i njihovog postupanja, međutim, ne možemo da iznosimo. Najstrože osuđujemo svaki oblik nasilja i smatramo da za nasilje nema opravdanja, nezavisno o okolnostima. Zbog toga je pokrenut postupak otkazivanja ugovora o radu spomenutog nastavnika - poručila je Bosiljka Galenić, direktorica Mašinske tehničke škole Frana Bošnjakovića.