Skandalozno: Kod Višegrada teško pretučeni povratnici Fadil i Ajša Memišević

232323
Dvoje povratnika večeras je transportovano do Doma zdravlja u Višegradu, a policija je u Omeragićima gdje je u toku uviđaj

Za sada nepoznat maskirani počinitelj sinoć je u selu Omeragići kod Višegrada pretukao i opljačkao dvoje staraca, Fadila i Ajšu Memišević. Za sada nije poznato je li imao pomagača, ali napadač je tokom napada bio maskiran. 

Dvoje povratnika večeras je transportovano do Doma zdravlja u Višegradu, a policija je u Omeragićima gdje je u toku uviđaj.

Kuća ispreturana

- Oni su isprebijani, kuća ispreturana, ono što znam je da to što su imali para im je uzeto, a da li još nešto fali ne znamo. Oni nisu imali nikakvog kontakta, noć su proveli van kuće, tek ih je prije par sati pronašao rođak tako da smo obavijestili policiju - kazao nam je predsjednik Medžlisa IZ Višegrad Bilal Memišević.

Inače, Fadil i Ajša su njegovi amidža i strina i oboje su u osmoj deceniji života. O počinitelju ili više njih prerano je špekulirati, ali povratnici očekuju brzu istragu policije RS.

Napadnuti prvi dan ramazana

- Ovo se može posmatrati i na način da je ovo refleksija ovih teških poruka koje svaki dan idu iz Banje Luke. Ovi ljudi su 22 godine dolje i nikada nije bilo nikakvih problema. Oni su napadnuti prvi dan ramazana, unakaženi, kuća prevrnuta. Oni se nisu mogli ni braniti. Napadom na njih šalje se poruka onima koji su u njihovom statusu, pa zato treba razumjeti i uznemirenost povratnika. Sačekaćemo policijsku istragu i vidjet ćemo šta je i kako - ističe Memišević.

 

Foto : Avaz