Slovenac šest godina držao majčin leš u stanu, podizao je njezinu mirovinu

slovenac
Slovenska policija pritvorila je 67-godišnjaka koji je više godina tajio smrt majke i podizao njezinu mirovinu, a njezino je tijelo pronađeno u jednom stanu na području Ljubljane nakon što je njezin nestanak policiji prijavila ostala rodbina.


Još se ne zna uzrok smrti

Policijska uprava Ljubljana navela je da je krajem prošlog tjedna rodbina nestale 97-godišnjakinje prijavila slučaj kao sumnjiv jer im je 67-godišnji muškarac, navodno sin koji je bio zadužen za njenu skrb, onemogućavao sve kontakte, prenose slovenski mediji. Daljnjim prikupljanjem informacija policija je u jednom stanu na području Ljubljane našla tijelo tražene osobe. Smrt je, po do sada poznatim podacima, nastupila prije više godina, a uzrok smrti još nije poznat.

Osumnjičenik je cijelo vrijeme ostalu rodbinu uvjeravao da je ona živa, a budući da je imao punomoć, podizao je i prihode s njenih računa, pa i mirovinu, navode mediji prema policijskim izvorima. Iz policije su, ne potvrđujući identitet uhićenog, naveli da se sumnjiči za kazneno djelo oskvrnuća mrtvog tijela, izazivanja smrti zanemarivanjem osobe i prevare.

Nije želio razgovarati s ostatkom obitelji

Policija nastavlja s prikupljanjem obavijesti i utvrđivanjem okolnosti događaja, o čemu će biti obaviješteno nadležno državno tužiteljstvo.

Kako je navela televizijska postaja POP-TV, neslužbeno se doznaje da je sin mrtvo tijelo svoje majke u stanu držao punih šest godina, a ostaloj rodbini je tvrdio kako ona s njima ne želi komunicirati, dok je u međuvremenu redovno podizao njezinu mirovinu.