Snimala kako restoran priprema hranu pa dobila otkaz: Ovo radi svaki fast food, ne zavaravajte se

Video izazvao brojne reakcije

Zaposlenica američkoga restorana "Panera Bread" na internetu je objavila video koji prikazuje kako se kod njih pripremaju makaroni sa sirom. Nakon što je snimka postala viralna, žena je dobila otkaz. Zašto?

Pa, ispalo je da je zaposlenica prekršila politiku restorana otkrivši da se u njemu poslužuje već gotov zamrznuti proizvod umjesto da se kuha na licu mjesta. Žena je na kraju snimka podigla palac gore, a video je izazvao brojne reakcije.

Najviše kritika palo je na račun restorana jer prodaje zamrznutu hranu umjesto svježe. 

- Neko je rekao da je u "Paneri" bolnička hrana i ovo je dokaz za to - neko je napisao. 

Drugima, pak, nije jasno što je u spomenutoj snimci toliko iznenađujuće, prenosi Avaz.

- Ne razumijem što je razotkrila. Jesu li ljudi zaista mislili da šef kuhinje "Panere Breada" radi makarone sa sirom? - jedan je od komentara. 

Ovako doslovno svaki fast food radi, nemojte se zavaravati.” 

Nakon što je zaposlenica na Twitteru priznala da je zbog viralnog snimka, kojeg je pogledalo više od 11,2 miliona ljudi, dobila otkaz, glasnogovornik "Panera Breada" potvrdio je autentičnost snimka, no odbio je komentirati navodni otkaz, piše "Washington Post". 

Firma je, naravno, branila svoj način pripreme makarona sa sirom, za koji kažu da je riječ o receptu njihovih chefova. 

 

- Dopremaju se smrznuti u naše ugostiteljske objekte jer nam to omogućuje da izbjegavamo upotrebu konzervansa koji ne zadovoljavaju naše standarde - stoji u saopćenju.

Izvor: