Snimanje spota američke pjevačice Dee Pasha u Bihaću

.

Bihać, kao i ostatak Unsko sanskog kantona, privlači mnoge turiste, ali i umjetnike iz svih krajeva svijeta, koji traže inspiraciju i motivaciju za svoj rad, a koji upravo neopisiva i bezvremenska  ljepota ovog kraja nudi na pretek. I bas kao kompozicija, s ljepotom koje oko vidi i muzikom koju čuje duša, otpočela je jedna divna muzička priča, koju piše Dee Pasha, mlada i ambiciozna umjetnica iz Amerike, koja korijene vuče upravo iz Bosne i Hercegovine.

Dee Pasha snima svoj drugi spot za pjesmu …., u životopisnom ambijentu Nacionalnog parka Una, u bezvremenskog prostoru umjetnosti i kreativnosti. Magični umjetnički lab Atlantic KV, mjesto gdje duša diše i stvara, bio je scena za ovaj spot, koji potpisuju velika imena muzičke i stvaralačke scene.

Atlantic KV, umjetnički lab u Kulen Vakufu, srcu Nacionalnog parka Una, u umjetničkom vibeu, koji ćete vidjeti u samom spotu, dao je potpuno novi nivo dark stila i neiscrpnu energiju muzičkog opusa, koji posjeduje ova pjevačica. Dee Pasha, koja živi i stvara u Brooklynu, izabrala je ovo mjesto upravo zbog energije, ali i zbog sjajne ekipe, koja je odradila odličan posao.

Režiju i scenarij potpisuje Nedim Fox (Fox Entertainment) , producent  spota je Sead Okić (Lookman Film), dok je kamerman Dragan Gajanovic Gaja. Muziku je radio proslavljeni kompozitor I producent  Haris Rahmanović Priki, dok aranžman potpisuje Nino Mujakić.

Nacionalni park već neko vrijeme privlači brojne zvijezde, predivnim kadrovima prirodnih ljepota i umjetničkih izričaja, a dolazak Dee Pasha-e je još jedan dio puzzle koja nastavlja da gradi jednu divnu bazu stvaralačke oaze na Unsko-sanskom kantonu.

Spot će biti spreman krajem oktobra, a ova mlada pjevačica u usponu, još je jedna divna bosansko-hercegovačka priča, opjevana notama talenta i rada, u kompoziciju života i sudbine.