SPS pronašao 70 migranata u napuštenim objektima u Bihaću, izmješteni u kamp Lipa

asd
U jutarnjim satima Služba za poslove sa strancima preduzela je operativne aktivnosti usmjerene na kontrolu kretanja i boravka migranata na području grada Bihaća i izmještanje migranata iz napuštenih objekata u naselju Kamenica u privremeni prihvatni centar Lipa.

Inspektori Službe za poslove sa strancima su uz asistenciju MUP-a USK-a, PS Bihać, izvršili kontrolu kretanja i boravka migranata na navedenoj lokaciji, gdje su zatekli 70 lica, muškaraca samaca porijeklom iz Afganistana, Pakistana, Bangladeša i Indije. Služba za poslove sa strancima je navedene migrante izmjestila u privremeni prihvatni centar Lipa, gdje im je pružena medicinska pomoć, izvršena identifikacija i registracija istih, te obezbijeđeni: smještaj, hrana i ostali neprehrambeni proizvodi.

Provedena aktivnost je nastavak kontinuiranih operativnih akivnosti Službe za poslove sa strancima na izmještanju migranata iz napuštenih objekata u privremene prihvatne centre u cilju što boljeg upravljanja migracijskim procesima, u koordinaciji sa lokalnim vlastima na području Unsko-sanskog Kantona.

Foto: SPS