Srbija / Šešelj na sudu: "Nazvati nekog ratnim zločincem je najteža moguća kleveta"

.
Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) i osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj izjavio je danas da je odbio "svaki razgovor i izjašnjenje" kod višeg javnog tužioca u Beogradu u vezi sa ugrožavanjem potpredsjednice Demokratske stranke (DS) Aleksandre Jerkov.

 

Šešelj je novinarima potvrdio da je objavio knjigu "Ustaška k.... Aleksandra Jerkov", a na pitanje da li smatra da je na taj način ugrozio sigurnost potpredsjednice DS-a odgovorio je da je ona njega nazivala ratnim zločincem i da, ako ona ne ugrožava njegovu sigurnost nazivajući ga tako, ne vidi zašto bi on brinuo o njenoj.

On u cijeloj stvari ne vidi ni da je stvar došla do tužilaštva zbog prijave Jerkov, već da ga je, "po nalogu zapadnih sila, Aleksandar Vučić kršenjem izbornih zakona odstranio iz skupštine" i da je sad počela "faza krivičnog progona".

 

"Ja sam podnio kontratužbu i imam veći novčani zahtjev pošto me je nazivala ratnim zločincem. To je mnogo gore. Nazvati nekog "ustaškom k..." je teška uvreda, a nazvati nekog ratnim zločincem je najteža moguća kleveta, jer ja nisam proglašen ratnim zločincem, niti sam osuđen za bilo koji ratni zločin", rekao je Šešelj ispred Palate pravde.

 

Šešelj je naveo da je već šest ili sedam puta dobijao poziv od zamjenika višeg javnog tužioca Aleksandra Momčilovića za saslušanje, navodeći da se do sada nije osvrtao na taj poziv, jer je, kaže, imao zastupnički imunitet.

 

"Pošto sam sad ostao bez zastupničkog imuniteta moja je dužnost da se odazovem na poziv vlasti, ali nije moja dužnost da razgovaram sa vlastima. I zato sam odbio svaki razgovor i izjašnjenje", rekao je Šešelj.

Izvor: