Šta se desilo u Bihaću: Dvojica Marokanaca iza rešetaka, treći završio u bolnici s teškim povredama

.
Dvije osobe uhapšene su nakon jučerašnje tučnjave u migrantskom kampu Lipa u Bihaću. Kako Hayat.ba saznaje, došlo je do tučnjave Marokanaca ispred kampa, a jedan od njih je s teškim povredama, opasnim po život, prebačen u Kantonalnu bolnicu „Dr. Irfan Ljubijankić“.

Policiji je sve prijavio uposlenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH koji je radio na osiguranju.

Kako je za Hayat.ba potvrdio Adnan Beganović, portparol MUP-a USK, teško je povrijeđen migrant inicijala H. S. (22) iz Maroka, najvjerovatnije hladnim oružjem.

Policija je po dolasku na lice mjesta pronašla povrijeđenog te je prevezen u KB „Dr. Irfan Ljubijankić“ gdje su mu konstatovane višestruke ubodne rane te je hospitaliziran. Doktori su se očitovali da se radi o teškim tjelesnim povredama opasnim po život. Dva lica koja su zatečena na licu mjesta H. N. (36) i N. T (19), obojica iz Maroka. Žalili su se na povrede te im je omogućen ljekarski pregled nakon čega su im konstatovane lake tjelesne povrede – rekao nam je Beganović.

Ova dva migranta su uhapšena zbog sumnje da su učestvovali u napadu te se nalaze na kriminalističkoj obradi u MUP-u USK.

Po nalogu kantonalnog tužioca, koji se očitovao da u opisanom dogođaju postoje obilježja krivičnog djela Ubistvo u pokušaju, pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a USK jutros obavljaju uviđaj.

Beganović nam je kazao da su jučer u toku dana u kampu Limpa pronađena i opojna sredstva u jednom od kontejnera te da su zbog toga uhapšene dvije osobe iz Afganistana.

Foto: Crna Hronika