Štab Civilne zaštite Grada Bihaća: " Sva javna preduzeća i ustanove kojima je osnivač Grad Bihać moraju izvršiti dezinfekciju prostora za rad"

Bihać

Štab Civilne zaštite Grada Bihaća održao je danas telefonsku sjednicu na kojoj su jednoglasno usvojeni zaključci koji za cilj imaju prevenciju pojave koronavirusa-COVID-19 na teritoriji Grada Bihaća. Između ostalog, donesen je zaključak da sva javna preduzeća i ustanove kojima je osnivač Grad Bihać, ukoliko do sada nisu, izvrše dezinfekciju prostora za rad.

JP Vodovod, Zavodu za prostorno uređenje Bihać i Vatrogasnoj jedinici Grada Bihaća naređeno je da u noćnim satima izvrše dezinfekciju ulica, trgova i najprometnijih pješačkih staza na području Grada Bihaća. 

O radnom vremenu Gradske uprave i radu sa strankama javnost će biti blagovoremno obaviještena u toku dana, kao i o mjerama koje će nakon zasjedanja narediti Kantonalni Štab civilne zaštite a na preporuku Kriznog štaba Ministarstva zdravstva USK-a a zbog pojave koronavirusa na području USK-a. 

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić prisustvovao je danas i sjednici Kriznog štaba za praćenje pojave koronavirusa u USK-a, istaknuvši u svom obraćanju da traži od nadležnih institucija jasne naredbe i preporuke kako i na koji nači da se smanji širenje koronavirusa u USK-a. 

„Pričati o koroonavirusu a ne spominjati migrante koji ilegalno borave u našem gradu i predstavljaju veliki problem je besmisleno i zato tražim da povedemo svi zajedno više računa o ovom problemu. Mi smo počeli sa uređivanjem lokacije Lipa i u kontaktu sam sa svim relevantnim faktorima u našoj zemlji kako bi semo dobili sredstva za njihovo izmještanje i ishranu. Ovo je ozbiljan problem i evo sa ovog mjesta poručujem i tražim i da Skupština USK-a održi što prije sjednicu i usvoji hitno kantonalni budžet kako bi smo bili još spremniji za naredni period. Znanje imamo, obučene ljude imamo i sada je da svi zajedno se odgovorno ponašamo u narednom periodu i slušamo upute nadležnih“- kazao je gradonačelnik Fazlić.