Stanje u Cazinu: Tri saobraćajke, šest intervencija policije

Cazin

 

Policijska stanica Cazin je u protekla 24 sata imala čak šest intervencija: tri remećenja javnog reda i mira i tri saobraćajne nezgode. U Stijeni i Mutniku je došlo do svađe, vike, galame, drskog i nepristojnog ponašanja, a u Ulici žrtava Domovinskog rata do paljenja vatre u naseljenom mjestu (prema Gradskoj odluci).

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, u Gornjim Nuhićima je došlo do slijetanja 1 m/v s kolovoza, prilikom čega je lakše povrijeđeno jedno lice. Na R403b, mjesto Tržačka Raštela, došlo je do sudara 2 m/v, pričinjena je samo materijalna šteta. U mjestu Ostrožac na Uni došlo je do nezgode u kojoj je učestvovalo 1 m/v, niko nije povrijeđen.

Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 37 pacijenata, dok je sanitet korišten jednom.

 

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planiranih radova „Elektroprijenosa“ BiH-TJ Bihać na elektroenergetskim objektima na području Cazina doći do prekida u isporuci električne energije prema slijedećem rasporedu:

 

– od 05:30 do 06:00 sati trafo-područja: Ratkovac 1 i 2, Ćoralići 3, Pjanići 1 i 2, Krndija 1 i 2, Gornji Nadarevići, Krivajski Puškari 1 i 2, Krivaja 1 i 2, Hirkići, Lulići, Hamulići, Porčići, Tržačka Platnica 1 i 2, Donja Barska Kožar, Kovačevići 1, 2 i 3 Hasanagići, GSM Nuhanovići, Hajder, Murići, Čajići Vodovod, Čajići 1 i 2, Farma Mokreš 1 i 3, Straža, Trstovac, Farma Prkos, Gradina-Čardak, Crpilište Mutnik, Prkos, Muranovići, Separacija Liđan, Betonara Vrelo, Dehidratorska Vrelo i Vrelo:

 

– od 06:00 do 06:30 sati trafopodručja: Ćoralići 2, Ćoralići Križ 1 i 2, Gornji Ćoralići, Gornji Kapići, Pekara Kapići, Lojićka 2 i Mlin, Mutnik 1 i 2, Begove Kafane, Hušići, Rajak i Razvoj, Robot i Poslovna zona Kapići, SE Cazin 1.

 

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog radova na mostu (M06) na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 16°C, dok je vodostaj Mutnice 75,00 cm.