Stravičan slučaj nasilja u bh. komšiluku: Pijan tukao ženu i kćerke, prijeti mu zatvorska kazna

nasilje
Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu protiv B. M. (49) iz Suvodola zbog postojanja opravdane sumnje da je učinio tri krivična djela nasilje u porodici na štetu članova svoje porodice.

 

Okrivljeni je u alkoholisanom stanju prvo ugrozio spokojstvo svoje supruge, a potom je fizički napao i svoje maloljetne kćerke. Oštećene su zadobile udarce rukama, a pored toga, okrivljeni je u jednom navratu upotrebio i metalni dio noža kojim je udario maloljetnu oštećenu", stoji u saopštenju OJT Smederevo.

"U ranijem periodu prema okrivljenom su bile izricane hitne mjere zbog nasilja u porodici prema istim oštećenima. Prikupljeni dokazi ukazuju da je nasilje počinjeno više godina u kontinuitetu. Uzimajući u obzir sve relevantne okolnosti koje su od uticaja na vrstu i mjeru krivične sankcije u konkretnom slučaju, tužilaštvo je stavilo prijedlog da se okrivljeni osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i četiri mjeseca".

Pored ovog, predloženo je produženje pritvora, kao i mjera bezbjednosti liječenja alkoholičara u ustanovi, obzirom da je djelo učinjeno usljed zavisnosti od upotrebe alkohola.