Stravično: Oslijepila od igranja igrica na mobilnom telefonu

Home

Stravično: Oslijepila od igranja igrica na mobilnom telefonu


Kineskinja Vu (21) bukvalno je non-stop igrala igrice na svom mobilnom, te je kao posljedica toga ostala slijepa na jedno oko.

Ona je 1. oktobra primjetila da ne vidi na desno oko. Mislila je da je umorna pa je otišla da spava. Kada se probudila i uvidjela da nešto nije u redu roditelji su je hitno odvezli u bolnicu gdje su joj dijagnostikovali stanje koje obično pogađa starije osobe, a riječ je o okluziji (začepljenju) arterije u oku. Vu je oko stradalo jer je stalno "buljila" u maleni ekran smartfona.

Vu je priznala da je malo pretjerala sa igranjem igrica. Nakon dolaska s posla, bez prestanka bi se igrala na mobilnom sedam do osam sati svakog dana. Stanje joj je još bilo gore kada je imala slobodne dane jer je tada po cio dan igrala igrice i spavala samo nekoliko sati. - Slobodnim danima, ustala bih u šest, doručkovala i igrala igrice po 16 sati. Onda bih nešto pojela i malo odspavala, pa sam nakon toga igrala igrice do jedan ili dva sata ujutro. Bila sam lijena da se zaustavim i pojedem nešto,- ispričala je Vu.

Ona se i dalje nalazi u bolnici gdje joj ljekari pokušavaju vratiti vid. 

 

(Izvor: Avaz.ba)
 

Tagovi
Topic
Objavio: Pon, 09/10/2017 - 21:25

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top