Sud u Bihaću produžio pritvor Irmanu Žeriću koji se tereti za ubistvo

.

Vijeće Kantonalnog suda u Bihaću, u krivičnom predmetu protiv optuženog Irmana Žerića zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo iz člana 166. stav 2. tačka d) Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, odlučujući po službenoj dužnosti o kontroli opravdanosti pritvora protiv optuženog, je dana 24.11.2023. godine u predmetu broj 01 0 K 019226 23 Kv 3 donijelo Rješenje kojim se optuženom produžava pritvor za 2 (dva) mjeseca a isti može trajati najduže 3 (tri) godine nakon potvrđivanja optužnice ili do nove odluke suda, s tim što će se kontrola opravdanosti pritvora vršiti svaka dva mjeseca od dana donošenja posljednjeg rješenja o pritvoru.


Optuženi se tereti da je 30.06.2023. godine u ulici 'Hasan-bega Bišćevića u Bihaću, upravljajući vozilom marke 'fiat-stilo', a pritom znajući da u tom dijelu grada živi Elvis Bajramović i u namjeri da mu se osveti zbog ranijih nesuglasica, oštećenog udario prednjim dijelom automobila nakon čega je oštećeni zadobio teške tjelesne povrede usljed kojih je preminuo 01.07.2023.godine.


Nakon toga je, kako se u saopćenju navodi, optuženi putem društvene mreže Instagram slao poruke da je automobilom udario oštećenog i da mu se osvetio.


Protiv ovog rješenja dozvoljena je žalbu Vrhovnom sudu FBiH u roku od tri dana od dana prijema. Žalba ne zadržava izvršenje rješenja.