SUMANUTI DIKTATOR SE OTEO KONTROLI: Ispaljen projektil preko Japana, uzvratila i Južna Koreja (VIDEO)

Home

SUMANUTI DIKTATOR SE OTEO KONTROLI: Ispaljen projektil preko Japana, uzvratila i Južna Koreja (VIDEO)


Južnokorejska vojska odmah je kao reakciju lansirala vlastiti projektil koji je pao u teritorijalne vode Južne Koreje.

Sjeverna Koreja je rano u petak ispalila neidentificirani projektil, objavili su japanska vlada i južnokorejska vojska, dodajući da je on preletio otok Hokaido i pao u more.

Japanske vlasti objavile su da je projektil preletio japanski otok Hokaido u 7,06 po lokalnom vremenu te pao u Pacifički ocean oko 2000 kilometara istočno od tog otoka. Također su objavile da nema nikakvih dokaza da su dijelovi rakete pali na japanski teritorij.

Tokio je poručio da će poduzeti sve mjere da zaštiti sigurnost japanskog naroda, te da će dati adekvatan odgovor u kontaktu sa SAD-om i Južnom Korejom.

 

Projektil letio dulje i više nego prošli

Novi projektil Sjeverne Koreje preletio je oko 3.700 kilometara i dosegao visinu od oko 770 kilometara, što znatno više od projektila lansiranog 29. kolovoza preko Japana, koji je preletio oko 2.700 kilometara i dosegao visinu od oko 550 kilometara, javlja BBC.

Provokacija dan nakon prijetnje

Južna Koreja pozvala je na hitnu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Do lansiranja je došlo dan nakon što je Sjeverna Koreja objavila da će nuklearnim oružjem "potopiti" Japan i svesti Sjedinjene Države "na pepeo i mrak" zbog toga što su te dvije zemlje podržale rezoluciju UN-a kojom se pooštravaju sankcije protiv Pjongjanga.

 

(Izvor: SB)

Tagovi
Topic
Objavio: Pet, 15/09/2017 - 07:37

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top