Tinejdžer prijavio oca zbog napada na Kongres, ljudi mu donirali 140 hiljada dolara

Tinejdzer
Tinejdžer iz Teksasa Jackson Reffitt prijavio je svog oca FBI-u zbog sudjelovanja u napadu na zgradu Kongresa.

 

Njegov otac Guy Reffitt je nakon toga uhićen zbog sudjelovanja u neredima, a prema izjavama iz FBI-a, 48-godišnjak je povezan s ekstremističkim vojnim grupama. Za vrijeme privođenja policija mu je u stanu pronašla dva komada oružja.

FBI ga je pronašao zahvaljujući snimkama nereda koje je objavio Fox News.

Istražitelji su kontaktirali 18-godišnjeg Jacksona Reffitta koji im je pomogao dokazati njihove sumnje, piše The Times.

"Izdajnici dobiju metak"

Iz FBI-a su izjavili da je uhićeni Guy Reffitt nakon povratka iz Washingtona navodno zaprijetio djeci: "Ako me prijavite, vi se izdajnici, a znate što se dogodi izdajnicima... Izdajnici dobiju metak".

U međuvremenu je optužen za nezakonit ulazak u zgradu Kongresa, ometanje pravde i prijetnje članovima obitelji.

"Svoje emocije sam stavio po strani i učinio ono za što smatram da je ispravno", rekao je Jackson Reffitt za The Times. Dodao je da ne žali zbog svoje odluke i da nije siguran zna li njegov otac što se dogodilo.

Tinejdžer više nije u obiteljskom domu te se zbog straha za vlastitu sigurnost nalazi na tajnoj lokaciji. Tvrdi da je samo želio da se zna da je njegov otac prijetio da će učiniti "nešto veliko".
"Nisam znao što je planirao učiniti pa sam napravio sve što je bilo moguće da zaštitim sebe i druge", rekao je.

Donirali mu 140 hiljada dolara

Nakon što je CNN objavio intervju s njim, Reffitt je privukao veliku pozornost na Twitteru koja je rezultirala GoFundMe kampanjom.

"Svaki novčić ću potrošiti na fakultet ili ušteđevinu za buduće godine. Možda ću biti izbačen iz obiteljskog doma zbog upletenosti u slučaj protiv mog oca, svaki cent će mi pomoći da preživim", napisao je na platformi.

U samo četiri dana je od donacija prikupio gotovo 140 tisuća dolara.