Trump je bijesan na svoje tužitelje, glavnog je nazvao podlacem

Donald Trump danas se razbjesnio na svoje demokratske tužitelje kojima je predbacio da su "lažno" i "netočno" prikazali činjenice koje su u središtu povijesnog suđenja radi njegovog opoziva.

Jučer je glavni tužitelj Adam Schiff u Senatu optužio američkog predsjednika da je htio "na prevaru" osvojiti drugi mandat, zatraživši pomoć Ukrajine kako bi "kompromitirao" svog suparnika.

Prije nego je nastavio iznositi dokaze, demokratski zastupnik je na Twitteru bio na meti niza Trumpovih osvetoljubivih poruka.

Trump je opet spominjao "lov na vještice"

"Uvodna riječ demokrata i podlaca Schiffa bila je puna laži i iskrivljavanja istine", obrušio se jutros Trump odmah nakon dolaska iz Švicarske gdje je sudjelovao na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu.

Ponovno istaknuvši da je žrtva "lova na vještice", ljutiti milijarder je ocijenio da je publika bila "najpristranija i najkorumpiranija u povijesti Kongresa".

Čelnik demokratske manjine u Senatu, Chuck Schumer pohvalio je naprotiv "kratku i jasnu" uvodnu riječ punu "mučnih pojedinosti", što svjedoči o krajnjoj polarizaciji glede te teme.

"Doista bi mogla potaknuti sumnju republikanskih senatora da je predsjednik možda učinio nešto loše", rekao je Schumer novinarima.

Dvije točke optužnice

Nakon tromjesečne istrage Zastupnički dom koji je u rukama demokrata, prihvatio je 18. prosinca, bez ijednog republikanskog glasa, dvije točke optužnice protiv Trumpa za zloporabu ovlasti i ometanje rada Kongresa.