Trump otkrio javnosti kako očekuje da će biti uhapšen u novoj istrazi protiv njega

.

Bivši američki predsjednik Donald Trump poručio je da očekuje da će biti uhapšen, zbog povezanosti za napad na američki Capitol 6. januara 2021. godine i neuspješnog pokušaja da se poništi izborni poraz.

Trump je u objavi na društvenim mrežama rekao da ga je tužilac Jack Smith obavijestio da je on meta njihove nove istrage.

Kazao je kako mu je rečeno da se javi velikoj poroti, "što gotovo uvijek znači hapšenje i podizanje optužnice". Posebni tužilac nije komentarisao Trumpove izjave.

Takva optužnica bila bi treća Trumpova za navodna kaznena djela, uključujući 37 tačaka koje je podigao Smithov tim u junu, optužujući predsjednika za "pogrešno rukovanje" povjerljivim dokumentima.

Podsjećamo, Trump je također optužen u New Yorku za krivotvorenje poslovne evidencije u tajnim isplatama novca, zvijezdi filmova za odrasle Stormy Daniels 2016 godine.

Suđenje bi mu trebalo početi u martu naredne godine, dok predsjednikovi advokati još osporavaju datum za slučaj tajnih dokumenata.

Govoreći u Cedar Rapidsu, Iowa, u utorak navečer, bivši predsjednik izrazio je svoju frustraciju najnovijim razvojem događaja.

"Nisam praktički znao što je sudski poziv, velike porote i sve ovo. Sad postajem stručnjak. To je sramota", rekao je.