Trumpov savjetnik traži hapšenje službenika koji broje glasove

trump
NEWT GINGRICH, neformalni savjetnik Donalda Trumpa, u razgovoru za Fox News je zatražio uhićenje službenika koji broje glasove u ključnim saveznim državama.

 

Tvrdokorni republikanac rekao je to u razgovoru s Foxovim voditeljem Seanom Hannityjem, koji je Gingrichu rekao: "Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, svi oni... Puno njih spominje da je pristranim promatračima dozvoljen pristup brojenju glasova. A onda dobivamo izvještaje da im nije dozvoljeno promatrati izbore. Je li to kršenje zakona? Kako to riješiti?"

"Nadam se da će predsjednik Trump povesti milijune Amerikanaca koji razumiju što se događa. Sustav u Philadelphiji, Atlanti i Detroitu je korumpiran. Pokušavaju ukrasti izbore i to im ne bi smjeli dozvoliti", odgovorio je Gingrich.

"To je signal"

"Kao prvo, po federalnom zakonu, trebali bismo zatvoriti ljude koji krše zakone. Ako spriječite nekoga da promatra brojenje glasova, prekršili ste federalni zakon. Ako skrivate brojenje glasova, upravo ste prekršili federalni zakon. Donosite glasačke listiće koji nisu pravi? Upravo ste prekršili federalni zakon", dodao je.

"I, koji je odgovor, sada kad je zakon prekršen, a promatrači se izbacuju? Zar to ne čini glasanje nelegitimnim?" pitao je Hannity.

"To je pitanje za državnog tužitelja. On je danas izdao naredbu da federalni agenti moraju nositi oružje kad idu za ljudima koji krše zakon. To je signal", odgovorio je Gingrich.