Turistička sezona 2021: Aktuelno pitanje na koje je teško dati ohrabrujući odgovor

.
Jučerašnjom naredbom Kriznog štaba ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona svim ugostiteljskim objektima od danas je ograničen rad poslije 20,00 sati. Na ovu odluku reagirali su predstavnici ugostitelja ovog kantona, i za sutra u 12,00 planiraju održati mirne proteste ispred zgrade Vlade kantona. Ukoliko ne dođe do vraćanja radnog vremena do 23,00 sata, tražit će odgovornost nadležnih donosilaca osporavanih naredbi i odluka u pogledu preuzimanja odgovornost za nadoknadu štete..

BIHAĆ, 3. marta – U usporedbi s Tuzlanskim kantonom, ipak je nešto bolja situacija u USK-u, iako su i dalje na snazi naredbe Kriznog štaba ministarstva zdravstva USK-a. Ugostiteljskim objektima dozvoljen je rad do 23,00 sata a broj osoba u osoba u zatvorenom prostoru je ograničen na 30.

 

Ipak, bez obzira na uporedive podatke i nijanse, pandemija koronavirusa nanijela je već nesagledive štete hotelijerstvu, ugostiteljstvu i turizmu u cijelom svijetu, a minuse u ovom sektoru zbraja i naš kanton. Hoće li turističke sezone uopće biti i ako je bude kakva će biti, još uvijek niko ne zna odgovor na ovo aktuelno pitanje.