Turističke priče TZ Bihać: Naselje koje ističe bosansku tradiciju i prirodu okruženja

.

Ovog puta, već treću priču donosimo iz jedinstvenog turističkog naselja Natura Art u Lohovu. 

Naselje se nalazi na ulazu u Nacionalni Park Una. Svojim pažljivo kreiranim sadržajem, eksterijerom i interijerom želi istaknuti bosansku tradiciju i prirodu okruženja. U sklopu Turističko naselje -Natura Art nalazi se smještaj kategorizacije 4 zvjezdice, bungalovi, welness, spa, odvojeni apartmani, kongresna dvorana i niz sadržaja koji upotpunjuju boravak. 

Turističkom naselju se pristupa strateški, sa jasnim planom ulaganja u razvoj sadržaja i infrastrukture. U komunikacija sa vlasnicima i menadžerima, prepoznaje se motivacija i energija koja je, svima koji teže ka jačanju poslovanja i destinacije, prijeko potrebna. Nakon ljetne sezone, Natura Art je postalo mjesto susreta raznih grupacija i time postepeno počela živjeti viziju o poslovanju u turizmu tokom cijele godine. 

Sigurni smo da će njihova upornost i želja da svoje poslovanje unaprijede, usaditi ideju cijeloj destinaciji i ostalom privrednom sektoru. Posebno kada je riječ o cjelogodišnjem turizmu - uz zajedničke napore, itekako je moguć. 

Direktor Turističke zajednice Grada Bihaća je predstavnicima Opal grupe, ujedno i najvećem investitoru u domenu turizma na Unsko-sanskom kantonu predstavio i viziju TZ Bihać da se sva sredstva prikupljena po osnovu boravišne takse ulažu u destinaciju, uz zajednički dogovor sa svim onima koji je i plaćaju; nadajući se da će ovo motivirati i ostale aktere da redovno plaćaju boravišne takse što je zakonska osnova, ali i osnov za dalji razvoj destinacije. 

-TZ Bihać