Tužilaštvo USK formiralo predmet u vezi s izdavanjem dozvola za migracione centre u Bihaću

Gradski vijećnik Sej Ramić objavio je na Facebooku da je Tužilaštvo USK formiralo predmet u vezi s izdavanjem dozvola za migracione centre u Bihaću.

Dragi moji prijatelji, kao Vijećnik sam pozvan od kantonalnog tužioca Adnana Tulića da dam iskaz o saznanjima vezano za formiranje migracionih centara na prostoru grada. Kako mi je rečeno, Tužilaštvo je po službenoj dužnosti formiralo predmet u vezi s izdavanjem dozvola za migracione centre u Bihaću. S obzirom na to da imamo ogromno povjerenje u Adnanov rad, koji vraća vjeru u rad Tužilaštva, pravo i pravdu, vrlo rado ću se odazvati. Davanje iskaza je u srijedu, 3. aprila, 2019. u 8:30 sati u prostorijama Tužilaštva – napisao je Ramić.

Kolegij Gradskog vijeća danas je na zahtjev Kluba vijećnika POMAK zakazao vanrednu sjednicu na temu migrantske krize, na kojoj bi se trebali donijeli konkretni zaključci, te zauzeti stavovi i politike djelovanja Grada Bihaća spram migrantske krize, kako piše USN.ba.

Podsjetimo, Komunikacijski tim Grada Bihaća je kazao da je Gradska uprava upozorila IOM da do proširivanja smještajnih kapaciteta ne smije doći bez odluke Operativnog štaba za migracije USK-a, čiji stav po tom pitanju je i dalje isti – nema povećanja kapaciteta za prihvat migranata na području USK-a.

Sjednica Gradskog vijeća je zakazana za četvrtak sa početkom u 15 sati, a da li će najglasniji vijećnici na društvenim mrežama biti jednako glasni i konstruktivni na sjednici, ostaje nam da vidimo.