U Bihaću će se održati novi izbori: Evo šta je razlog

-
Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća, u budućnosti će biti skupštinski zastupnik, a gradonačelničko mjesto dobit će novog čovjeka

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić danas je potvrdio kako će prihvatiti mandat u Skupštini Unsko-sanskog kantona (USK), što znači da će u gradu na Uni kroz nešto više od dva mjeseca biti i vanredni gradonačelnički izbori. Fazlić je inače kao nosilac kandidatske liste Pokreta za modernu i aktivnu Krajinu (PoMAK) za kantonalnu skupštinu na nedavnim Općim izborima u našoj zemlji, dobio povjerenje više od 5.000 građana tog kantona.

- Definitivno sam odlučio da idem u Skupštinu Unsko-sanskog kantona kako bih se tamo zalagao za interese grada Bihaća. Borit ću se protiv određenog načina ponašanja na kantonalnom nivou vlasti, koji je bio karakterističan za protekle četiri godine. Naravno, prije svega želim zahvaliti svim građankama i građanima Bihaća koji su me podržavali i koji su imali strpljenja i razumijevanja kako za mene, tako i za kompletnu Gradsku upravu, kazao je Fazlić.

Podsjetio je na urađeno u proteklih šest godina, izdvojivši stabilizaciju gradskog budžeta, kao i važne infrastrukturne projekte.

Mnogo sam puta do sada govorio o stabilizaciji i konsolidaciji budžeta, tako da je dovoljno reći da će novoizabranog gradonačelnika dočekati neuporedivo povoljnija financijska situacija od one koju sam ja zatekao. Realizirani su brojni infrastrukturni projekti, možda i najviše u posljednjih petnaestak godina, kojima se i nisam toliko hvalio. Vjerujem da se to može vidjeti. Reći ću samo da je i veliki projekt sanacije Gradske sportske dvorane u završnoj fazi, bez obzira na brojne usputne probleme. Najviše sam se zalagao i tako ću nastaviti i kao skupštinski zastupnik, za kapitalni projekt izgradnje aerodroma. Tu su urađene velike stvari i moramo nastaviti u tom pravcu, naveo je između ostalog još aktuelni gradonačelnik Bihaća, javlja Fena.

Odmah po okončanju Općih izbora izrazio je spremnost za prihvatanje pozicije kantonalnog premijera. Međutim, danas je naglasio kako nije spreman pod svaku cijenu biti dio vlasti.

- Spreman sam i dalje biti premijer, ali nisam siguran da imam odgovarajuću ili adekvatnu političku situaciju za to. Naravno, svjestan sam i kako PoMAK ima samo tri skupštinska zastupnika, tako da mislim da ću se za sada za interese građana Bihaća i kantona zalagati samo kao skupštinski zastupnik. Svejedno, to ću nastojati raditi poštujući vlastite i stranačke principe, dodao je Fazlić.

Istakao je i kako će u gradonačelničkom kabinetu ostati još vjerovatno samo narednu sedmicu, te da je već ovlastio državnog službenika koji će obnašati funkciju do okončanja vanrednih gradonačelničkih izbora.