U Bihaću predstavljanje EU4Business projekta za konkurentnu domaću ekonomiju

Informativno-promotivni skup o projektu EU4Business održat će se u srijedu, 24. oktobra 2018. godine, od 11:00 do 13:00 u Hotelu Emporium u Bihaću.

EU4Business je projekat koji podržava razvoj privatnog sektora u Bosni i Hercegovini. Direktni korisnici projekta su domaće kompanije, farmeri/poljoprivrednici i poduzetnici. Također, projekat doprinosi reformskim procesima u BiH te stvaranju boljeg poslovnog okruženja.

 

Ukupno 10 miliona eura namijenjeno je razvoju privatnog sektora u BiH putem dodjele bespovratnih sredstava. Pored direktne pomoći, EU4Business projekat će pružiti i tehničku pomoć institucijama i budućim korisnicima u jačanju njihovih kapaciteta.

 

Ovo je peti od ukupno šest skupova u organizaciji projekta EU4Business koji će biti održani do kraja mjeseca. Naredni će biti održan u Goraždu (26.10).

 

U periodu od aprila 2018. do marta 2022. godine, Evropska unija (15 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (1.1 miliona eura) zajednički sufinansiraju ovaj projekat, a provode ga GIZ, UNDP i ILO u saradnji sa domaćim institucijama.