U kamp Lipa izmješteno 255 migranata s četiri lokacije u Bihaću

.
Služba za poslove sa strancima provela je aktivnosti u saradnji s policijskim službenicima MUP-a USK-a, te uz podršku medicinskog tima humanitarne organizacije SOS Bihać.

 

U ranim jutarnjim satima Služba za poslove sa strancima preduzela je operativne aktivnosti usmjerene na kontrolu kretanja i boravka migranata na području grada Bihaća na četiri lokacije: Žegarsko polje, Debeljača, lokacija u blizini Kantonalne bolnice i stadiona Jedinstvo, a gdje su se migranti okupljali i boravili u improvizovanom smještaju.

 

Inspektori Službe za poslove sa strancima na pomentim lokacijama zatekli su 255 migranta, u najvećem broju državljana Pakistana i Afganistana, te je izvršena njihovo zbrinjavanje u privremeni prihvatni centar LIPA.

 

 

 

Aktivnosti su provedene u saradnji s policijskim službenicima MUP-a USK-a, te uz podršku medicinskog tima humanitarne organizacije SOS Bihać.

 

 

 

Tokom provođenja ovih aktivnosti pronađen je određen broj maloljetnika bez pratnje o čemu je odmah obaviješten Centar za socijalni rad grada Bihaća radi pokretanja procedura određivanja starateljstva i njihovog daljeg smještaja i zbrinjavanja.