Tuga: U limuzini smrti poginule četiri sestre i njihovi muževi

Tek su započele sa svojim životima, najstarija je imala 35, a najmlađa 30 godina. Neke od njih imale su i djecu, rekla je njihova tetka. U limuzini je poginulo 18 ljudi, a stradala su i dva pješaka

Bile su jako, jako bliske. Jedna od njih se tek bila udala. Suprug joj je htio prirediti rođendansku zabavu za pamćenje i zato su unajmili limuzinu, rekao je novinarima NY Posta brat sestara koje su poginule u stravičnoj nesreći u Schoharieju u državi New York u nedjelju.

Mary Dyson, Abby Jackson, Amy Steenburg i Allison King bile su četiri sestre koje su poginule kad se bijela limuzina u kojoj su vozile zajedno sa supruzima, 9  prijatelja i vozačem zabila u znak 'Stop' pri brzini od 120 km/h.
- One su bile kao četiri mušketira. Naši roditelji su u šoku. Imali su nas, sedmero braće i sestara, a sad smo ostali bez njih četiri - dodao je dok je sa suzama u očima pred obiteljskim domom razgovarao s novinarima.

Axel je priredio zabavu za suprugu Amy

Amy Steenburg, najmlađa sestra, slavila je rođendan. Prije samo dva mjeseca se udala. Suprug ju je htio iznenaditi cjelodnevnim izletom po njihovom kraju pa je za rodbinu i društvo unajmio autobus kojim su trebali ići u obilazak lokalnih vinarija i pivovara. Međutim, autobus se pokvario, pa je tražio zamjenski prijevoz i unajmio dugu bijelu limuzinu, u koju je stalo svih 18 uzvanika.

Limuzina se spuštala nizbrdo cestom i odjednom se zabila u znak 'Stop', pa u parkirana vozila koja su pokosila dvoje prolaznika i ubila ih. Zatim je nastavila dalje preko travnjaka i zabila se u stabla uz cestu ispred trgovine. Svih 18 ljudi u limuzini bilo je mrtvo.

Robert i Mary Dyson

- Tek su započele sa svojim životima, najstarija je imala 35, a najmlađa 30 godina. Bile su mlade i uspješne. Neke od njih imale su i djecu - ispričala je na mjestu nesreće njihova tetka. Među uzvanicima u limuzini je bio još jedan mladi bračni par, Shane i Erin MacGowan, koji su se vjenčali u lipnju. Svi putnici u limuzini bili su dosta bliski, jedni drugima su bili kumovi, prijatelji...


Policija zasad još ne zna što je uzrok nesreće. Rodbina pretpostavlja da su na nizbrdici otkazale kočnice. Poseban tim istražitelja radit će na slučaju sljedećih dana.

Ovo je najteža nesreća u prometu u Americi u posljednjih deset godina. 

 

Izvor: