Prevrnuo se autobus u Makedoniji: Najmanje 13 mrtvih i 30 ozlijeđenih

Najmanje 13 osoba je poginulo u teškoj nesreći koja se večeras oko 18 sati dogodila na autocesti Skoplje-Gostivar kod sela Latkarci blizu Tetova.

Ministar zdravlja Venko Filipče potvrdio je broj poginulih pa napomenuo da je od toga sedam osoba stradalo na licu mjesta, dok su ostali preminuli nakon dolaska u bolnicu, javlja Večer.

Kako prenose tamošnji mediji, autobus tvrtke Durmo Tours, u kojem je bilo više od 50 putnika se prevrnuo na krov. Prema prvim neslužbenim informacijama, deseci ljudi su prevezeni u bolnice s teškim i lakšim ozljedama.

Policija razgovarala s vozačem

Kako je u večernjim satima izvijestio ministar zdravstva, Venko Filipčev, u Gradskoj općoj bolnici 8. septembra su četiri osobe koje su na intenzivnoj njezi, a dvije osobe su na operaciji. 

Dodao je kako je trudnica iz prometne nesreće ipak lakše ozlijeđena te kako će biti puštena na kućno liječenje. Osim toga, u nesreći nema poginule djece, ali je poginula jedna mlađa osoba, u dobi oko 25 godina.

U istoj bolnici je i jedna osoba koja je u životnoj opasnosti. 

U međuvremenu su se u medijima pojavile informacije kako je vozač autobusa imao infarkt te kako je zbog toga došlo do prometne. Ministar tu informaciju nije potvrdio nego je samo rekao kako ga je policija ispitala, javlja MKNews.

Ispred bolnice čitaju imena hospitaliziranih

Kako javlja portal Večer, ispred Gradske opće bolnice su liječnici čitali imena osoba koje su u njoj hospitalizirane.

U međuvremenu, agencija MakFax javlja kako su na Zavodu za sudsku medicinu tijela preminulih te kako su počele identifikacije.

Trinaest poginulih

"Trinaest osoba je poginulo. Duboko sam ožalošćen", rekao je ministar zdravstva Venko Filipče.

Sedam osoba je poginulo na licu mjesta, a šest je podleglo ozljedama u bolnici.

"Broj smrtno stradalih bi mogao porasti jer su neki ozlijeđeni u teškom stanju", precizirao je ministar, a prenosi AFP.

Makedonska novinska agencija MIA javlja da je 30 osoba ozlijeđeno. U autobusu je navodno bilo 50 putnika. Šef hitne službe Ilir Asani rekao je lokalnim medijima da je najmanje 5 osoba teško ozlijeđeno, među kojima i jedna trudnica.