U ponedjeljak Dan žalosti u Stocu zbog tragične pogibije dvojice mladića u Bregavi

.

Zbog tragične smrti dvojice mladića iz Vidova Polja, F. S. i M. V. stradalih u prometnoj nesreći 11. veljače, gradonačelnik Stjepan Bošković proglasio je ponedjeljak, 19. veljače, Danom žalosti na području Grada Stoca.

 

Dan žalosti obilježit će se isticanjem zastava na pola koplja na zgradi Grada Stoca, te na zgradama u kojima su smještene javne ustanove i javna poduzeća i ustanova kojima je osnivač Grad Stolac.

“Na Dan žalosti neće se na javnim mjestima održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera. Organizatori javnih programa i sadržaja, kao i fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost dužni su svoje poslovanje obavljati primjereno Danu žalosti”, izvijestili su iz ureda gradonačelnika Stoca.

U subotu je pronađeno tijelo M.V. (20), mladića za kojim se vodila potraga od ponedjeljka “Tijelo je pronađeno 4-5 kilometara nizvodno od mjesta gdje je pronađeno vozilo kod separacije”, istaknuo Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNK.

Na mjestu nesreće je obavljen očevid, a obdukcija se očekuje u idućim danima.

Podsjetimo, tijelo F.S. (20) izvučeno je u utorak iz vozila Jeep Compas, koje je pronađeno u Bregavi, na lokalitetu Pitića brijeg na ulazu u Stolac. Obdukcija je potvrdila kkao je F.S. preminuo posljedicom utapanja. Mladići su u nedjelju navečer bili u jednom kafiću u Stocu, gdje im je S.P. dao ključeve od Jeepa da odu u Vidovo polje. Nažalost, pod još neutvrđenim okolnostima, oni su vozilom sletjeli u Bregavu.

 

Foto: Stolac City