Učenici JU "Medicinske škole" Bihać dižu svijest o zaboravljenim herojima našeg kraja

Učenici Medicinske škole
Učenici Ju "Medicinske škole" Bihać su u sklopu CIVITAS programa pokrenuli projekat koji za cilj ima dizanje svijesti o zaboravljenim herojima našeg kraja. Njihovu prezentaciju prenosimo u cijelosti:

"Učenici smo IIIb razreda, JU Medicinska škola Bihać.

U sklopu projekta CIVITAS - Ja građanin želimo podići svijest o zaboravljenim herojima našeg kraja. Želimo da održimo svježa sjećanja na heroje. Ne želimo poticati na negativnost, ne želimo provocirati, ne želimo poticati na sukobe ili pak novi rat, nego samo želimo da naša sjećanja na heroje žive.

Kao učenici IIIb razreda smatramo da bi nam u svemu tome pomoglo uvođenje opsirnije opisanih lekcija o herojima u knjigama za osnovnu i srednju školu, uvođenje dobitnika zlatnih ljiljana u školske udžbenike, uvođenje tv emisija posvećnih ratnim herojima koji i dalje kroče ovom zemljom ili šehidima... Ovo je samo dio stvari za koje se mi kao učenici zalažemo.

Mi smo generacija koja živi u uređenom demokratskom društvu, rođeni smo poslije tog teškog vremena i upravo zbog toga smo spremni da očuvamo sjećanja na naše heroje koji su dali svoje živote za našu slobodu i slobodnu generacije koje dolaze.

Sačuvajmo ih zajedno!"

Ovaj projekat vrijedan hvale svakako treba podržati, a vas, čitatelje portala Cazin.NET, pozivamo da podržite naše srednjoškolce i podijelite ovu novost kako bi ista došla do što više ljudi.