Učenik iz zapaljenog autobusa: Nemamo šta obući (VIDEO)

Jedan od učenika Ekonomske škole koji je bio u zapaljenom autobusu ispričao je da su jutros krenuli prema Veroni, kada je im iz suprotnog smijera pod autobus podletio motocikl.

– Više nemamo šta da obučemo niti imamo u šta da se presvučemo sve nam je izgorjelo. Svi se pitamo hoće li nam neko nadoknaditi izgubljene stvari – ispričao je ovaj učenik za portal Srpskainfo.

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine obezbijediće učenicima Ekonomske škole u Banjaluci, kojima su u požaru autobusa u Italiji izgorjeli dokumenti, odgovarajuće putne isprave u najkraćem roku, kako bi se mogli nesmetano vratiti kući, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministarstvo vanjskih poslova BiH, ambasada BiH u Rimu i Generalni konzulat BiH u Milanu u komunikaciji su sa italijanskim vlastima, kao i sa organizatorima putovanja i gradskim vlastima Banjaluke, kako bi se šok i neprijatnosti koje su učenici doživjeli sveli na najmanju moguću mjeru.

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, koji se nalazi u zvaničnoj posjeti Alžiru, zatražio je od ambasadora BiH u Rimu Josipa Gele i generalnog konzula BiH u Milanu Igora Babića da slučajevi izrade dokumenata djece iz autobusa dobiju prioritet u aktivnostima njihovih diplomatsko-konzularnih predstavništava te da omoguće svaku drugu neophodnu asistenciju iz njihove nadležnosti, saopćeno je danas iz MVP-a BiH.