Uhapšeni pljačkaši koji su u drvarskoj banci ukrali 300.000 KM i ranili policajca

Pripadnici MUP-a Srbije u Novom Sadu, u odvojenim akcijama, uhapsili su J. B. (1996) i K. B. (1983), za kojim je bila raspisana međunarodna potjernica zbog oružana pljačka banke u Drvaru u martu prošle godine, saopćeno je iz MUP-a Srbije.

Određen im je ekstradicioni pritvor i oni će biti procesuirani u predviđenom zakonskom postupku. Riječ je o braći Kosti i Jovani Bjelotomić.

Trećeg osumnjičenog za ovo krivično djelo, Nikolu Grujića (1994), novosadska policija uhapsila je u augustu prošle godine.

Njih trojica se sumnjiče da su 3. marta prošle godine oko 7:30 sati opljačkali banku u Drvaru i otuđili 383. 940,72 KM. Nakon što su policijski službenici po zaprimljenoj dojavi stigli do banke, razbojnici su zapucali iz vatrenog oružja i ranili jednog policajca. Pljačku su izveli za četiri minute. U banku su ušli s maskama, kapuljačama i tamnom odjećom te s rukavicama, naoružani s dvije automatske puške i pištoljem, i to neposredno nakon dolaska tri zaposlenice i zaštitara.

Pljačkaši su pobjegli Audijem u nepoznatom pravcu, a policija je pronašla zapaljeno vozilo na prevoju Oštre, na magistralnom putu od Drvara prema Bosanskom Petrovcu. 

Policijski službenik je zadobio prostrelnu ranu i operisan je.

Kada budu izručeni BiH odmah će biti prevezeni u pritvor s obzirom da im je Kantonalni sudi u Livnu odredio pritvor.