Ukrajinci likuju: Sretan rođendan, Vladimire

m
Foto: Profimedia

Nakon eksplozije uslijed koje je srušen dio Krimskog mosta oglasila se i ukrajinska vojska, koja nije negirala da je ona odgovorna. Poručili su da predsjednik Rusije Vladimir Putin treba biti sretan "jer je dobio tako skup poklon za rođendan". Putinu je jučer bio 70. rođendan.

Most je strateški važan za rusku vojsku kao ruta za snabdijevanje gorivom, municijom i drugim oružjem, pa bi njegovo stavljanje izvan funkcije lako moglo dovesti do preokreta na frontu. Visoki ukrajinski vojni dužnosnik nije negirao da Ukrajina stoji iza ovog čina, ali to nije ni potvrdio.

"Sve što mogu reći je da je kompozicija s gorivom, koja je namijenjena snabdijevanju okupacijskih snaga na jugu Ukrajine, prelazila preko mosta", kratko je naglasio i inzistirao na anonimnosti.

Nakon toga je imao kratku poruku za predsjednika Rusije, iz koje se dosta toga može zaključiti. "Putin treba biti sretan. Ne dobivaju svi tako skup poklon za svoj rođendan", kazao je on.

Kako piše The New York Times, most je strateški važan za rusku vojsku kao ruta za snabdijevanje gorivom, municijom i drugim oružjem. Njegova alternativa je snabdijevanje putem tjesnaca koji je u jesen često olujan.