Ukrajinci uništili bazu Wagner grupe, špekuliše se da je ubijen i "Putinov kuhar"

.
Prigožin je koristio svoj ugostiteljski posao za pomaganje Putinu i ruskoj vojsci. Kao i mnogi drugi ruski dužnosnici, Prigožin se nalazi sankcijama Zapada

 

Ukrajinski guverner regije Lugansk Sergij Hajdaj objavio je kako je ukrajinsko topništvo pogodilo sjedište ruske paravojne grupe plaćenika "Wagner" u Popasni.

Objavljeno je nekoliko fotografija koje pokazuju štetu, uz navode da bi pod ruševinama moglo biti nekoliko članova zloglasne vojne grupe koja je bila na raspolaganju ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Ova grupa je bila raspoređena i u Donbasu 2014. godine, a učestvovale su i u akcijama u Siriji, Libiji, Maliju i Srednjoafričkoj republici. Iako Kremlj ne priznaje postojanje Wagnera, zapadne obavještajne službe su povezale zloglasnu grupu s Jevgenijem Prigožinom, zvanim "Putinov kuhar".

 

 

Prigožin je koristio svoj ugostiteljski posao za pomaganje Putinu i ruskoj vojsci. Kao i mnogi drugi ruski dužnosnici, Prigožin se nalazi sankcijama Zapada, naveo je BBC.

Hajdaj je napisao da su ukrajinske snage "pogodile neprijateljski štab čije je mjesto utvrđeno zahvaljujući ruskom novinarom", te dodao da su ovaj put uspješnim udarom uništili štab grupe Wagner u Popasnoj.

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE.

Ukrajinski dnevnik "Ukraynska pravda" je naveo kako je prokremaljski ruski novinar Sergej Sreda otkrio gdje se nalazi štab Wagnera, kada je objavio fotografije svoje posjete.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

FOTO: TWITTER