Užas u Koloradu: "Tata, volim te", rekla mu je kćerka prije nego što ih je pobio

Tridesettrogodišnji Kristofer Vots (Christopher Watts), koji je prijavio nestanak svoje trudne supruge Šenon Vots (Shannan Watts) i njihovih kćerki Bele (4) i Seleste (3) u američkoj saveznoj državi Kolorado, nakon dva dana priznao je policiji kako je stravična ubistva počinio upravo on.

Nestanak Šenon Vots (34), koja je bila u 15. sedmici trudnoće, te njene dvije djevojčice prijavljen je u ponedjeljak, a njen suprug priveden je u srijedu navečer, prije nego što su sama tijela nađena, pod sumnjom da je ubio svoju ženu i dvoje djece, prenosi "Index.hr".

Tijela su pronađena na zemljištu naftne bušotine kompanije u kojoj je Kristofer radio.

Prijavljujući nestanak, Vots je policiji rekao kako je suprugu, koja je vikend provela na poslovnom putu u Arizoni, vidio u ponedjeljak ujutro. Oko podne postao je zabrinut kad mu je jedna njena prijateljica javila da Šenon ne odgovara na poruke. Tvrdio je da u kući nije zatekao ni nju ni djecu, nakon čega je prijavio nestanak.

Dok je trajala potraga, Vots je ispred porodične kuće dao i televizijski intervju govoreći kako nema pojma gdje mu je porodica te da je kuća prazna.

- Ovo je noćna mora iz koje se ne mogu probuditi - izjavio je tada.

Ako istražitelji i znaju za mogući motiv ovog užasnog ubistva, zasad ga ne otkrivaju. Vots još nije službeno optužen, ali tužilaštvo za podizanje optužnice ima rok do ponedjeljka.

Ono što se o porodici Vots zna jest da je prije nekoliko godina prijavila bankrot nakon niza finansijskih poteškoća. Supruga je uskoro našla posao prodaje dodataka za hranu te je puno putovala, dok je osumnjičeni Kristofer čuvao djecu. Neki nagađaju da bi, stoga, motiv mogao biti ljubomora.

Javnost su dodatno potresli snimci s društvenih mreža koje prikazuju sretnu četveročlanu porodicu: djevojčice koje vole svog oca, majku koja presretno objavljuje novu trudnoću te oca koji najavljuje ime novog djeteta - Niko.

- Moj tata je junak, pomaže mi da odrastem snažna. Čita mi knjige, vezuje cipele, ti si moj junak skroz naskroz. Moj tatice, tatice, volim te - pjeva jedna od djevojčica na videu objavljenom na društvenim mrežama.

Slomljeni brat brutalno ubijene Šenon, Frenki Rušček rekao je da ne može shvatiti šta se desilo.

- Želim samo 30 sekundi nasamo s tim bešćutnim psihopatom - izjavio je za medije.