Velja Nevolja bacao dokaze u Dunav, Žandarmerija pretražuje rijeku

lopov
Nekoliko uhapšenih navodno progovorili o zločinima

Pripadnici grupe Veljka Belivuka (35) osumnjičeni su za svirepe zločine. Ronioci Žandarmerije pretražuju dno Dunava u potrazi za novim dokazima.

Sumnja se da su dokaze bacali u rijeku, pa Žandarmerija već danima pretražuje dno Dunava.

Izvor iz istrage tvrdi da je policija došla do jezivih saznanja nakon što je nekoliko uhapšenih navodno progovorilo o zločinima, piše Mondo.rs.

- Za sada su dvojica Veljinih najbližih saradnika do detalja opisali sve što znaju o ubistvima u Ritopeku i na drugim lokacijama, ali su otkrili još mnogo detalja o zločinima. Još trojica njih su zainteresovani za saradnju s tužiocem, a tužilac će odlučiti kome će dati status zaštićenog svjedoka - rekao je izvor.

On je dodao da su, kako tvrdi, prema riječima dvojice Veljinih saradnika, otkrili da su "tijela pojedinih žrtava raskomadana, kao i da se sumnja da su bačeni u Dunav vezani za betonske blokove".

Po tvrdnjama svjedoka, u Dunav su navodno bačeni i drugi dokazi koji bi teretili Belivukovu bandu. Traga se i za oružjem.

Ronioci Žandarmerije pretražuju dno Dunava, bukvalno metar po metar, a posao im otežava smanjena vidljivosti i jake riječne struje.