(VIDEO) Dramatične scene u Kini: Voda prodrla u voz, putnici se pokušavali spasiti, poplave gutaju sve pred sobom

asd
Kineske hitne službe morale su poduzeti operaciju spašavanja putnika koje je poplava zarobila u vlaku podzemne željeznice u središnjoj provinciji Henan

Kako javljaju kineski mediji, u vlak s putnicima koji su u utorak putovali u Zhengzhou, prodrla je voda. Video i slike objavljene na društvenim mrežama prikazuju ljude kako stoje na sjedalu vlaka i pokušavaju se zadržati iznad vode

Kineske hitne službe morale su poduzeti operaciju spašavanja putnika koje je poplava zarobila u vlaku podzemne željeznice u središnjoj provinciji Henan.

Kako javljaju kineski mediji, u vlak s putnicima koji su u utorak putovali u Zhengzhou, prodrla je voda. Video i slike objavljene na društvenim mrežama prikazuju ljude kako stoje na sjedalu vlaka i pokušavaju se zadržati iznad vode. Radnici hitnih službi su spašavali putnike jednog po jednog, nema informacija o žrtvama, prenosi Fena.

Kako javljaju kineski mediji, u vlak s putnicima koji su u utorak putovali u Zhengzhou, prodrla je voda. Video i slike objavljene na društvenim mrežama prikazuju ljude kako stoje na sjedalu vlaka i pokušavaju se zadržati iznad vode. Radnici hitnih službi su spašavali putnike jednog po jednog, nema informacija o žrtvama.

Provinciju Henan posljednjih je dana pogodila jaka kiša koja je rezultirala poplavom koja je zahvatila više od desetak gradova u regiji. U Zhengzhouu je zatvoren čitav gradski sustav podzemne željeznice.

Smatra se da se kišna voda slijevala u podzemne tunele i vlakove. Poplavama su pogođene stanice podzemne željeznice i drugdje u gradu.

Pokrajina Henan, u kojoj živi 94 milijuna ljudi, imala je neobično aktivnu kišnu sezonu. Pokrajinska meteorološka postaja objavila je crveno upozorenje, što je najviša razina upozorenja za kišu.

Mnoge autoceste su zatvorene, a neki letovi su odgođeni ili otkazani. U Dengfengu se u utorak dogodila eksplozija u tvornici legure aluminija dok je voda iz rijeke nadirala u tvorničke pogone.