VIDEO Poplave pogodile Kinu, deseci gradova pod vodom

.
ZBOG obilnih kiša u središnjoj kineskoj provinciji Henanu izlile su se najveće rijeke i poplavile ulice desetaka gradova, a putnici u podzemnoj željeznici ostali su zarobljeni u vodi do struka.

Henan, gusto naseljena pokrajina dvostruko veća od Austrije, od vikenda je pogođena nevremenom u neuobičajeno aktivnoj kišnoj sezoni.

 

Nema službenih izvješća o poginulima ili ozlijeđenima, ali jedan ABC-jev reporter javlja kako je zasad poginula jedna osoba.

Dramatične scene iz podzemne željeznice

U Zhengzhou, glavnom gradu Henana na obalama Žute rijeke, u utorak je u sat vremena palo više od 200 mm kiše, primoravši grad da prekine sav promet podzemne željeznice. 

 

 

Na dramatičnoj snimci podijeljenoj na društvenim mrežama mogu se vidjeti putnici u podzemnoj željeznici u mutnoj vodi do struka i na stanici željeznice pretvorenoj u bazen.

 

U Ruzhouu, jugozapadno od Zhengzhoua, na ulicama je bujica nosila automobile i druga vozila, pokazuju snimke na društvenim mrežama.

 

Zatvoren Shaolin

Rastuća rijeka Yi zaprijetila je špiljama Longmen pod zaštitom UNESCO-a gdje se nalaze tisućljetne statue Bude uklesane u vapnenačke litice blizu grada Luoyanga.

 

Privremeno je zatvoren i hram Shaolin u gradu Dengfengu poznat po orijentalnim borilačkim vještinama.

 

Od subote do utorka su na 3535 meteoroloških stanica zabilježene oborine veće 50 mm, od kojih na 1614 veće od 100 mm, a na 151 od 250 mm.

 

Najviše kiše je bilo u gradu Lushanu, 498 mm. Kiša bi, po prognozama, trebala stati u četvrtak.

POGLEDAJTE VIDEO OVDJE!

POGLEDAJTE VIDEO OVDJE

Izvor: