Vojnik u Srbiji ispao iz helikoptera, dan poslije pronađen u beživotnom stanju

a

Zastavnik 72. brigade Vojske Srbije za specijalne operacije Mijodrag Tošković poginuo je juče prilikom pada iz helikoptera u kanal DTD u vojnoj oblasti Orešac. Ovu vijest potvrdilo je Ministarstvo odbrane Srbije koje je izdalo zvanično saopćenjepovodom ovog događaja.

U saopćenju Ministarstva odbrane se navodi da su ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli jutros beživotno tijelo zastavnika Mijodraga Toškovića, koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vježbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav, prenosi Danas.rs.

Na mjesto događaja izašli su predstavnici Višeg javnog tužilaštva u Pančevu i ovlaštena službena lica vojne policije.

Kako se navodi dalje u saopštenju načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović formirao je komisiju za ispitivanje događaja, koja ima zadatak da sagleda sve okolnosti i utvrdi uzrok njegovog nastanka. Stručne komisije za ispitivanje događaja formirali su i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO i komandant 72. brigade za specijalne operacije.

Stariji vodnik Branko Vojvodić je zajedno sa zastavnikom Mijodragom Vojvodićem juče upao u kanal. On je teško povrijeđen i bio je primarno smješten u Opštu bolnicu u Vršcu. Međutim, on je kasnije prevezen na VMA gdje je operisan i trenutno se nalazi na intenzivnoj njezi, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije. Detaljnijih informacija o stanju povrijeđenog starijeg vodnika kao i stepenu njegovih povreda za sada nema.

Zastavnik Mijodrag Tošković rođen je 1980. godine na Cetinju. U profesionalnoj službi u Vojsci Srbije bio je od 2000. godine. Više puta je odlikovan i nagrađivan za rezultate u službi. Bio je oženjen i otac troje djece.

Podsjećamo, jučer je oko 12.15 časova došlo do nesreće tokom realizacije redovne obuke skakanja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, u reonu vojnog kompleksa “Orešac”. Prilikom nesreće teško je povređen stariji vodnik Branko Vojvodić koji je odmah prevezen u Opštu bolnicu u Vršcu, dok je zastavnik čije je tijelo danas pronađeno u kanalu DTD nestao i za njime se tragalo do danas.