Za današnji iftar pripremite riblje filete i krompir salatu

recepti
Ramazan je vrijeme kada većina domaćica priprema bogata tradicionalan jela. Ukoliko ste se zasitili takvih iftara, dvanaestog dana ramazana pripremite filete oslića i krompir salatu.

 

Mnogima je često potrebna inspiracija za kuhanje, a nekima pak kreativnosti i mašte u kuhanju nikada nenedostaje. Ukoliko ne znate šta biste pripremili za današnji iftar, zavitite na Instagram profil Belme Halilović, na kojem smo pronašli ideju za pripremu ukusnog jela.

Potrebni sastojci:

fileti oslića

krompir

bijeli luk

začini (kopar, bosiljak i peršun)

limun

maslinovo ulje

Priprema ribljih fileta:

Fileti oslića odlediti potom posuti začinima, preliti maslinovim uljem i ostaviti da odstoji. Nakon toga u zagrijanu tavu stavite filete oslića i propržite ih na srednjoj temperaturi.

Nezaobilazni dio je dresing s bijelim lukom koji ćete dobiti nakon što usitnite nekoliko čehni bijelog luka, dodate maslinovog ulja i pola cijeđenog limuna. Potom posoliti i dodati kopar i svježi bosiljak. Gotovim dresingom prelite ispržene riblje filete.

Priprema krompri salate

Za krompir potrebna su dva veća krompira koja ćete skuhati, a potom isjeći na kolutove. Na maslacu prepržiti malo špinata, pa dodati krompir i isjeckani luk. Zatim začiniti začinima i bijelim lukom u prahu. Na kraju prelit dresingom od tri kašike ocata i tri kašike vode. Također, možete dodati kopar i peršun.