Zasjedala skupština organizacije RVI grada Bihaća

.
Jučer je održana 29. redovna sjednica Skupštine Organizacije RVI Grada Bihaća. Usvojeni su izvještaji za prethodnu, te planovi za tekuću godinu. Bila je ovo prilika i da se razgovara o trenutnoj situaciji ove kategorije stanovništva...

Bihaćka organizacija RVI trenutno broji 1136 članova i svake godine ih je sve manje. Finansiraju se vlastitim sredstvima i prihodima, uglavnom od članarine, sponzorstava, te projekata sa kojima apliciraju na različite javne pozive. Njihov status je šarolik, od onih koji su situirani do onih u teškoj situaciji.

„Imamo jedan ogroman broj onih koji su u nižim kategorijama invalidnosti i nisu sposobni za rad, ali i niže školovanje pa su ovisnici i o sredstvima socijalne pomoći“ – rekao je za RTV USK predsjednik organizacije RVI Bihać.

Uprkos svemu zadovoljni su poštivanjem ostvarenih i propisanih prava kada je u pitanju ova kategorija, rečeno je tokom sjednice Skupštine Organizacije ratnih vojnih invalida Grada Bihaća, kada su sumirali aktivnosti u protekloj godini, te usvojili plan rada i finansijski plan za tekuću godinu.

„Kao predsjednik Skupštine zadovoljan sam proteklom godinom koja je bila nama uspješna, gdje smo podigli do sada postignute rezultate na malo viši nivo. Neke smo i projekte preko Općine uspjeli dobiti. U narednom periodu naš glavni cilj je zaštita prava RVI i unapređenja ostalih.“ – istakao je predsjednik skupštine organizacije RVI Bihać, Rizvo Behrem.

Posvetit će se i odobrenim projektima po javnim pozivima, a naredni je onaj kojim će članovima obezbijediti termine za rekreativno bavljenje sa tri sporta.