Zašto se Dodik nije pojavio na otvorenju Mostarskog sajma? Na ručku treba sjediti pored Schmidta

dodik
Predsjednik RS-a Milorad Dodik, iako je najavljen, danas se nije pojavio na otvaranju Mostarskog sajma, potvrđeno je za Klix.ba. Uprkos tome, direktorica sajma mu je putem mikrofona uputili i riječi dobrodošlice, no lider RS-a nije sjedio među zvanicama.

 

Direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak u uvodnom obraćanju pozdravila je brojne zvanice i visoke funkcionere iz BiH i regiona koji prisustvuju otvaranju ove manifestacije, a među njima i predsjednika RS-a Milorada Dodika i njegovu delegaciju.

Ništa ne bi bilo čudno da je Milorad Dodik zaista tu, ali nije. U njenim riječima nije ni naglašeno da Dodik ne prisustvuje otvaranju ovog događaja, no ipak su riječi dobrodošlice upućene.

Kako Klix.ba saznaje u prvom i drugom redu gdje sjede visoke zvanice nema nikoga od zvaničnika entiteta RS, kao ni državnih ministara Staše Košarca, Zorana Tegeltije i Nenada Nešića. Nema ni premijera RS-a Radovana Viškovića. Zašto je to tako, za sada nije poznato.

Istovremeno u Mostaru su prisutni novoimenovani federalni premijer Nermin Nikšić sa nekoliko ministara, šef bh. diplomatije Elmedin Konaković, hrvatski premijer Andrej Plenković i njegova kolegica iz Srbije Ana Brnabić i drugi.

Ranije danas Istraga.ba je objavila da je prema planu sjedenja na ručku u organizaciji Mostarskog sajma, Milorad Dodik trebao sjediti za glavnim stolom u društvu visokog predstavnika Christiana Schmidta.

No, čini se da od toga neće biti ništa, ukoliko lider SNSD-a u međuvremenu ne dođe u Mostar.