Završena inspirativna akcija sadnje drveća "Rasti sa mnom" u Bihaću

.

Posljednja zajednička ovogodišnja akcija sadnje "Rasti sa mnom" i druženje lokalne i djece u pokretu, uz podršku roditelja, Udruzenje djece i omladine oboljele od dijabetesa USK-a, tima IPSIA BIH i drugih.

Oživljena je i tačka/sekvenca "Vegetacijski plašt 1" predviđena uspostavom novog gradskog parka i šetališta u sklopu projekta "(Ne)vidljivi pejzaži."

Organizatori se zahvaljuju svuma koji su u prethodnih nekoliko sedmica učestvovali u svim akcijama. Važan je zajednički doprinos lokalnoj bioraznolikosti, očuvanju i uljepšavanju okoline.

Također, mole sve koji su učestvovali u dosadašnjim akcijama sadnje, ali i ostale građane, da zajedno pazimo na naše okruženje, brinemo se o njemu i, naravno, da pripazimo na sadnice i pratimo njihov rast.

Akcije sadnje i sam projekat imaju za cilj poboljšanje životne sredine, otvaranje novog rekreativnog prostora i odmarališta, ukazivanja časti i doprinosu lokalnoj bioraznolikosti, očuvanju i uljepšavanju okoline. Njihova izvedba bi povezala prirodne i kulturne sadržaje i imala kapacitet pričanja “skrivenih” ili naglašavanje već poznatih priča, prostora i važnih aktera u očuvanju prirode i zaštite rijeke Une.