Završeni inženjerijski radovi za uspostavljanje kontejnerskog naselja na 'Lipi'

Lipa
U skladu sa Odlukom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, pripadnici Inžinjerijskog bataljona Brigade taktičke podrške Oružanih snaga Bosne i Hercegovine završili su danas inžinjerijske radove za uspostavljanje kontejnerskog naselja za smještaj migranata u kampu „Lipa“ kod Bihaća.

 

Završeni su radovi na izgradnji prilaznog puta za postavljanje kontejnerskog naselja u kampu "Lipa” u Bihaću, radovi na propustima za otpadne vode i kišnicu, inžinjerijski je uređen plato ispred kampa, a sve je to nasuto posipnim materijalom i uredno inžinjerijski pripremljeno.

Radovi su trajali od 3. do 9. februara 2021. godine. Osim ljudstva, od inžinjerijskih mašina je bilo angažovano: pet kamiona kipera, jedan valjak, jedan greder, jedan kopač i dva vučna vozila.

Predstavnici lokalne zajednice izrazili su zahvalnost za pruženu pomoć, a nakon predaje radova, jedinica se, u toku sutrašnjeg dana, vraća na matičnu lokaciju u rejon razmještaja u Derventu.
Pripadnici Oružanih snaga BiH su još jednom pokazali da su spremni i obučeni da sve odluke Predsjedništva BiH provedu na najbolji mogući način, izvršavajući zakonom propisanu misiju.