Završeni razgovori Putin- Erdogan; Usaglašen zajednički dokument

sdfghj
Poslije šest sati razgovora, u Moskvi je završen sastanak predsjednika Rusije Vladimira Putina i predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana. Dvojica lidera su usaglasila zajednički dokument o normalizaciji situacije u Idlibu, a Putin je zahvalio Erdoganu što je došao u Moskvu i ocijenio da su razgovori završeni s pozitivnim ishodom.

- Usaglasili smo zajednički dokument, a njegov sadržaj iznijeće ministri spoljnih poslova. U njemu su izložena rješenja do kojih smo došli tokom šestočasovnih razgovora - rekao je Putin na konferenciji za novinare.

Dvije zemlje su uvjerene da ne smije da se oslabi borba protiv terorista, rekao je Putin i izrazio uverenje da će postignuti dogovor postati dobra osnova za regulisanje situacije u u Idlibu.

Ruski predsjednik je na konferenciji za novinare rekao da su teroristi u Idlibu zanačajno pojačali aktivnosti, kao i da je od početka godine bilo 15 napada na bazu Hmejmim.

Turska strana je o tome bila informisana u realnom vremenu, rekao je on.

Rusija i Turska nisu uvijek saglasne kada je riječ o događajima u Siriji, ali u kritičnim momentima uspijevali smo da nađemo zajedničku tačku, rekao je Putin.

Sastanak je organizovan pošto je u sirijskoj provinciji Idlib došlo do esklacije situacije.

Predsjednici su prvo razgovarali oči u oči tri sata, a potom su im se pridružile delegacije.