Žena i djeca noći iznosile dijelove tijela! Komšije o bizarnom ubistvu

policija
Mještani Vlaškog Dola, sela kod Žabara (Srbija) kažu da su u šoku otkako je policija uhapsila njihovu komšinicu LJ. J., kao i njenu kćerku, zbog sumnje da su ubile T. A. (56), bivšeg supruga i oca.

 

Podsjetimo, tijelo muškarca pronađeno je jučer u šumi na području Kučeva, a njegova bivša supruga LJ.J. priznala je krivicu u Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu. Za zločin su osim nje osumnjičeni i kćerka i sin ubijenog. Kćerka A. A. je uhapšena, dok se za sinom traga.

Mještani Vlaškog Dola kažu da je ubijeni T. A. proteklih skoro 20 godina živio u Austriji.

On se od Lj. J. razveo odavno. U Austriji je imao drugu ženu s kojom je živio u vanbračnoj zajednici. Uprkos tome što je otpočeo novi život, T. A. je sa bivšom ženom Lj. J. i njihovo dvoje djece ostao u korektnim odnosima i ostavio im je kuću u selu da u njoj žive. Inače tu kuću on je naslijedio od svog oca – objašnjavaju komšije ove porodice.

Kako dalje navode, osumnjičena žena i njeni sin i kćerka bili su lošijeg materijalnog stanja.

T. A. je bio čovjek na mjestu, vrijedan, druželjubiv, čim bi stigao iz Austrije javio bi se svima i svratio do lokalne kafane. Za razliku od njega, Lj.J. i djeca su bili čudni, nisu se ni sa kim družili – pričaju mještani.

Kako navode, ubijeni je 3. septembra stigao iz Austrije i javio se susjedima.

Rekao je da je došao tu i da planira da popravi prozore na kući. Međutim, nakon toga ga nismo vidjeli. Dolazio je i majstor, tražio ga, rekao da se ne javlja na telefon. Kada smo vidjeli da je sin odvezao njegova kola posumnjali smo da nešto nije u redu i prijavili smo njegov nestanak – kažu komšije.

Komšije kažu i da su u posljednje vrijeme Lj. J. i njenog sina i kćerku uglavnom viđali noću.

Samo su noću izlazili, sin je palio očeva kola i odlazio negdje. Djelovali su kao da se stalno osvrću za sobom, kao da su na nekom oprezu. Poslije smo čuli da su noću u iznosili dijelove tijela ubijenog čovjeka – dodaju susjedi.

Podsjetimo, sumnja se da je tijelo T. A. poslije ubistva raskomadano i u dijelovima iznijeto iz kuće.

Ostaci tijela pronađeni su u šumi udaljenoj oko šest kilometara od Kučeva – kaže izvor.

Podsjetimo, u Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu saslušane su Lj.J. i A.A. Lj.J. je priznala krivicu, dok se A.A. branila šutnjom.

VJT u Požarevcu je stavilo prijedlog sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Požarevcu za određivanje pritvora osumnjičenima. Sud im je sinoć odredio jednomjesečni pritvor.